ثبت شرکت

اولین قدم در راستای تحقق و عملی کردن ایده ها، قدرت و توانایی، استعداد و تخصص و همچنین سرمایه ایجاد شرکت و ثبت آن است. برای این که از نام محصول و خدمات شرکت شما استفاده نشود باید آن را به صورت حقوقی ثبت برند کنید. ما در این بخش به بررسی مدارک، هزینه ها و همچنین مراحل ثبت شرکت می پردازیم. لذا جهت اطلاع صحیح و اصولی درباره این موضوع ما را در ادامه این مطلب دنبال نمایید.

خدمات ما

برای مشاوره و انجام خدمات با شماره زیر تماس بگیرید

تعریف کلی شرکت و انواع آن

شرکت همان گونه که از نامش پیداست به معنی شراکت بین چندین نفر( از دو نفر بیشتر) است، که با انجام فعالیت و کارهای تجاری، سودی از پول سرمایه گذاری شده خود ببرند. شرکت ها از نظر نوع موضوع و فعالیت ها به دو دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر می باشد:

شرکت تجاری

این شرکت ها تحت قوانین تجاری وبا هدف سود دهی از طریق بازرگانی و تجارت تشکیل می شوند. دارای زیر مجموعه های زیر می باشند.

شرکت مدنی

شرکت هایی که به صورت مشارکتی اداره می شوند اما، هر شخص سهام دار به طور جداگانه مالک سرمایه خود خواهد بود. در واقع مالکیت سرمایه به شرکت تعلق نمی گیرد.

مزیت ها و معایب ثبت شرکت

مراحل ثبت شرکت

در گذشته برای ثبت شرکت باید به ادارات ثبت شرکت های استان محل سکونت خود مراجعه و پس از تکمیل فرم ها، مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه های ثبت قانونی شرکت، با گذراندن مدت زمان مشخص شده ای در نهایت شرکت به ثبت می رسید. این کار پروسه ای بسیار زمان بر  و از لحاظ مالی مقرون به صرفه نبود. لذا برای ثبت شرکت باید از یک موسسه ی معتبر ثبتی بهره برد.

روند ثبت شرکت در مؤسسه ثبتی

در ابتدا باید به فکر انتخاب یک نام مناسب با فعالیت شرکت باشیم که این کار نیز خود نیازمند مهارت خاصی می باشد. زیرا، باید توسط مؤسسه ثبت شرکت ها تایید شود، که نام آن مشابه نام شرکت دیگری نباشد. و به این منظور باید نام انتخابی شرکت خود را در فرمی که توسط کارشناسان استعلام عرضه شده ثبت و پس از بررسی آن ها مورد تأیید قرار بگیرد.

نکته: تعیین نام تنها در تهران انجام می شود و شرکت هایی که در سایر شهرها به ثبت رسیده اند برای تعیین نام باید به پایتخت مراجعه کنند.

⚫ درصورت تکمیل مدارکی که به اداره ثبت شرکت ها ارائه شده، کارشناسان زیر ربط اقدام به تهیه یک پیش نویس آگهی ثبت می نمایند و به افراد متقاضی ثبت و وکیل رسمی آن شرکت تحویل می دهند.

نکته: به منظور تعیین حق الدرج آگهی باید به نمایندگی های روابط عمومی مراجعه کرد.

⚫ در آخر کارشناسان اداره ثبت شرکت با در نظر گرفتن نیاز به دریافت مجوز هایی از مراجع خاص و استعلام آن از متقاضی، مبلغی را به عنوان حق الثبت و درج آگهی  درخواست و به بانک مقرر شده، برای واریز معرفی می کنند. بعد از انجام مراحل فوق مدارکی را به واحد (ثبت تأسیس و تغییرات) اداره ثبت شرکت تحویل می دهند و بالاخره شرکت ثبت می شود.

از این مدارک دو نسخه تهیه و توسط رئیس اداره امضا و مهر می شود. از این دو نسخه یک نسخه در پرونده و دیگری به منظور نگهداری در خود شرکت ثبت می شود.

❌ باید خلاصه ای از اساسنامه ی شرکت توسط اداره ثبت در روزنامه ی رسمی جمهوری اسلامی با هزینه خود شرکت به انتشار برسد.

نکاتی در رابطه با ثبت شرکت

  • اساس نامه ثبت شرکت باید حتما از اداره ثبت شرکت ها تهیه شود.
  • اساس نامه ذکر شده باید به صورت رسمی باشد.

گرفتن المثنی مدارک ثبت شرکت

در صورت خراب و مفقود شدن مدارک ثبتی شرکت ها می توان به اداره ثبت شرکت ها مراجعه و تقاضای گرفتن المثنی مدارک ثبتی آن را کرد. بدین صورت که وکیل شرکت فرم مرتبط با اخذ المثنی، که توسط تمامی هیئت مدیره به امضا رسیده است را به همراه مدارک شناسایی اعضا به اداره ی ثبت شرکت ها تحویل می دهد.

مدارک ثبتی شرکت هایی که المثنی آن ها صادر می شود، شامل موارد زیر است.

◾شرکت هایی با مسئولیت های محدود(تقاضا نامه، اساس نامه، شرکت نامه، صورت جلسه)

◾شرکت های سهامی خاص( اساس نامه، صورت جلسه، اظهار نامه)

◾موسسه های غیر تجاری(صورت جلسه، اساس نامه، اظهار نامه)

آیا در صورت مفقود و یا نداشتن لیست سهام داران یک شرکت می توان به آن ها دسترسی پیدا کرد؟

برای به دست آوردن تعداد دقیق سهام و ارزش آن ها و نیز لیست کامل سهام داران، باید مدیر و معاون یا وکیل رسمی شرکت به شورای حل اختلاف مراجعه کنند و برای گرفتن نامه از این ارگان اقدام کنند و بعد از گرفتن نامه به اداره ثبت شرکت مراجعه نمایند.

هزینه ثبت شرکت

برای پی بردن به هزینه های مورد نیاز برای ثبت شرکت ابتدا باید تصمیم بگیرید، که می خواهید چه شرکتی را در چه زمینه ای به ثبت برسانید. سپس با توجه به موارد زیر می توانید هزینه های نسبی را برآورد کنید.

الف) اگر شرکت کوچک بود هزینه روزنامه رسمی کمتر و اگر شرکت بزرگ بود هزینه آن گرانتر خواهد بود.

ب) هزینه برای اخذ وکیل توانمند

پ) هزینه برای آگهی های ثبتی

ت) فیش های واریزی قانونی بسته به نوع شرکت

ج) تعداد اعضا

د) موضوع کار شرکت

و…

شرکت هایی که برای ثبت نیاز به گرفتن مجوز دارند

بعضی از شرکت ها قبل از ثبت باید از برخی مراجع مجوز بگیرند. این شرکت ها به دلیل داشتن فعالیت های حساس باید قبل از ثبت یکسری مجوز ها را اخذ کنند. مثلا برای ثبت شرکت هایی مانند مؤسسات مالی و اعتباری باید از بانک مرکزی که مرجع نهاد های پولی و مالی است مجوز گرفت و به عکس بعضی از شرکت ها نیاز به هیچ مجوز خاصی ندارند.

شرکت هایی که موضوع فعالیت آن ها نیاز به اخذ مجوز دارد به شرح زیر می باشند:

۱. کارهای مربوط به امور بیمه

۲. کارهای مربوط به سازمان بورسی و مالی

۳. کارهای مربوط به شرکت های تعاونی

۴. کارهای مربوط به سازمان خصوص سازی

۵. کارهای مرتبط با فعالیت های فرهنگی و هنری

۶. کارهای مربوط به تبلیغات

۷. کارهای مربوط به امور بانکی

۸. کارهای مربوط به امور مذهبی، حج و زیارت

۹. کارهای علمی-پژوهشی و آزمایشی

۱۰. کارهای مربوط به بهزیستی

۱۱. کارهای مربوط به نیروی انتظامی و سازمان نیروهای مسلح

۱۲. کارهای مربوط به ترجمه رسمی

۱۳. کارهای مربوط به نفت و گاز

۱۴. کارهای مربوط به وزارت کشور

۱۵. کارهای مربوط به میراث فرهنگی

۱۶. کارهای مربوط به حمل و نقل کالا و مسافران

به بالای صفحه بردن