ثبت لوگو

ثبت لوگو

به منظور معرفی یک برند برای آن یک علامت تجاری طراحی می کنند. لوگوها دارای انواع مختلفی بوده که معمولا بر اساس موضوع هر شرکت متغییر هستند، مثلا برای مواد غذایی یک لوگوی فانتزی بهترین گزینه است در صورتی که این علامت برای مؤسسات و ادارات کاربردی ندارد‌. در این بخش ما اطلاعاتی را در رابطه با نشانه های تجاری و ثبت لوگو در اختیار شما قرار خواهیم داد.

لوگو چیست؟

به طور معمول برای معرفی یک شرکت، محصول، سایت و… از لوگو استفاده می شود و درواقع نمادی است که در قالب یک تصویر یا جمله، موضوعی را تعریف می کند  و وظیفه اصلی آن القا کردن مطلبی به بینندگان و مشتری ها است. معمولا ساخت و ثبت لوگوها جهت، تبلیغات انجام می شود به این صورت که آن تصویر بیانگر یک محصول یا موضوع خاص است که به جذب مشتری برای آن کمک می کند. این علامت ها را به گونه ای طراحی می کنند که با وجود ساده بودن، اطلاعات زیادی را به بیننده منتقل می نمایند. لوگوها دارای انواع مختلفی هستند که در قسمت های بعدی به آن ها اشاره خواهیم کرد.

◊ بیشتر بخوانید: مراحل ثبت برند

انواع لوگو

– تصویری: در این نوع لوگوها یک تصویر به عنوان آرم شرکت مورد نظر معرفی می شود که نمادی از محصول ارائه شده توسط آن برند است. این نوع لوگوها به طور معمول جهت معرفی شرکت ها، سازمان ها و ادارات استفاده می شوند.

– نوشتاری: برای ساخت آن ها از فونت هایی که از قبل طراحی و آماده شده اند، استفاده نمی شود، بلکه یک فونت جدید برای این نوع لوگو ساخته می شود که منحصر به آن برند، سایت و… است. همچنین برای این کار می توان چند حرف را با یک مفهوم خاص دچار تغییرات کرد.

– حرف نماد: در زمان هایی که نام یک شرکت طولانی و بیان کردن آن قدری دشوار است از این نوع لوگو استفاده می شود. زیرا، تکرار تمامی اسم مقداری سخت می شود به همین دلیل از حروف اول نام آن ها یک تصویر می سازند که به آن ها لوگوهای حرف نماد گویند.

-ترکیبی: این نوع لگوها ترکیبی از لگو تصویری، نوشتاری و گاهی نیز حرف نماد هستند.

مزایای ثبت لوگو

ساخت علامت های تجاری باعث می شود که اگر، دارای یک برند خاص و محبوب در بین سایر محصولات مشابه هستید، مشتریان با دیدن لوگوی شما، به یاد کیفیت محصولات ارائه شده توسط شرکت افتاده و اقدام به خرید آن ها نمایند. مثلا کیفیت گوشی های آیفون به همگی ثابت شده است و دارای محبوبت جهانی هستند، این امر باعث می شود که شما با دیدن علامت اپل در هر مکانی به یاد تولیدات این برند بی نظیر باشید.

همچنین ثبت لوگو از سواستفاده سودجویان در رابطه با به کار گرفتن علامت تجاری شما یا مشابه آن بر روی محصولات خود در جهت فروش بیشتر جلوگیری خواهد کرد. لذا، با ثبت نشان تجاری در اداره مالکیت معنوی، راه برای سواستفاده آن ها بسته می شود و شما می توانید با دیدن هر نوع مشکل یا کلاهبرداری از لوگوی خود از طریق قانونی اقدام به شکایت نمایید.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت لوگو

همان گونه که در بالاتر ذکر شد، هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند اقدام به ثبت علامت اختصاصی خود در جهت معرفی کسب و کارش نماید. مدارک مورد استفاده برای اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت هایی دارند به همین دلیل در این قسمت تمامی مدارک مورد نیاز برای هر دو را بیان می کنیم.

شخص حقیقی

  • کپی برابر با اصل مدارک شناسایی شخص
  • کپی برابر با اصل جواز کسب شامل پروانه کار، مجوز تأسیس، پروانه تولید و..
  • لوگوی طراحی شده در سایز ۶×۶

نکته: اگر طرح لوگوی شما به صورت لاتیتن است، باید کپی برابر اصل کارت بازرگانی را ارائه دهید.

شخص حقوقی

  • کپی برابر با اصل مدارک شناسایی تمام مدیران
  • کپی روزنامه رسمی تأسیس
  • کپی برابر با اصل روزنامه رسمی تغییرات شرکت
  • کپی برابر اصل کارت بازرگانی ( به نام مدیر یا شرکت)
  • کپی برابر با اصل جواز کار
  • لوگوی مورد نظر در سایز ۶×۶

نکته: نمونه لوگو جهت ارائه به اداره ثبت علائم تجاری، باید حداکثر دارای سایز ۱۰ ×۱۰ باشد.

ثبت لوگو

مراحل ثبت لوگو

  • به عنوان نخستین گام در این زمینه، باید ابتدا اقدام به طراحی یک لوگوی خاص که تمامی نکات در رابطه با طرح آن مورد توجه قرار گرفته است، نمایید.
  • در مرحله بعدی باید اقدام به گرفتن استعلام لوگو کنید تا اگر نشان تجاری در نظر گرفته شده توسط شما قبلا به ثبت رسیده است یا موردی با درصد تشابه بالا در رابطه با آن وجود دارد، متوجه شده و جهت رد نشدن علامت توسط کارشناسان اداره مالکیت معنوی، آن را تصحیح کنید.
  • در مرحله بعدی باید فرم اظهار نامه را تکمیل کنید و آن را در سامانه اداره ثبت علائم تجاری وارد کرده و بارگذاری نمایید. (برای انجام این امر شما می توانید از مؤسسه های حقوقی کمک بگیرید.)
  • سپس مدارک شما توسط کارشناسان اداره ثبت علائم تجاری بررسی می شود و در صورت نداشتن هیچ گونه ایراد یا تشابهی با لوگوهای ثبت شده توسط سایر شرکت ها، مورد تأیید قرار می گیرد و به وسیله ی سامانه یا شماره شخص متقاضی به او ابلاغ می گردد.
  • در گام بعدی باید به اداره مالکیت معنوی مراجعه کرده و با ارائه مدارک اقدام به ثبت رسمی لوگوی خویش نمایید.
  • بعد از ثبت لوگو آگهی ثبت نشانه، باید در روزنامه رسمی به چاپ برسد.
  • پس از گذشت یک ماه از زمان اولین چاپ لوگو در روزنامه رسمی، دوباره باید برای نوبت دوم چاپ وقت بگیرید.
  • و در نهایت باید برای دریافت سند ثبت علامت که دارای اعتباری ده ساله است، اقدام کنید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن