کد فراگیر

کد فراگیر

یکی از قوانینی که برای اتباع خارجی در ایران وجود دارد، دریافت کد فراگیر به منظور ارائه به ادارات دولتی و رسمی، جهت انجام پذیرفتن کارهای او است. این شماره دقیقا کار کد ملی که برای افراد ایرانی التبار صادر می شود را انجام می دهد که به اتباع خارجی تعلق می گیرد تا بتوانند به راحتی تمامی کارهای خود را در داخل کشور انجام دهند. ناگفته نماند که این قانون مختصص به جمهوری اسلامی ایران است و اتباع خارجی در کشور های دیگر تنها باتحویل پاسپورت، قادر به انجام تمامی امور خود هستند. موضوع بحث در این مقاله بررسی کد فراگیر است.

کدفراگیر چیست؟

به منظور شناسایی اتباع خارجی در کشور ایران، یک شناسه ثبت می شود که به آن، کد فراگیر گویند. طبق قانون باید اتباع غیر ایرانی که در داخل کشور مشغول به فعالیت هستند، جهت انجام دادن کارهای مالی خود یا به ثبت رساندن شرکت، آنرا دریافت نمایند. زیرا، بدون در دست داشتن این کد، نمی توانند کارهای اداری و بانکی خود را انجام دهند.در واقع این شماره دارای ۱۲ رقم ( در حال حاضر با توجه به تغییر الگوریتم شناسه ها از ۹ عدد به ۱۲ عدد تغییر پیدا کرده است.) بوده و کاربرد آن ارائه به مؤسسات و ادارات دولتی، جهت انجام شدن امورات این اتباع بوده که کاملا رسمی و قابل استعلام است.

نکته: برای دریافت کد فراگیر، افرادی که از تمامی کشورهای دیگر وارد ایران شده اند، می توانند اقدام نمایند و هیچ گونه محدودیت خاصی در این رابطه وجود ندارد.

کاربردهای کد فراگیر

  • افتتاح حساب در یکی از بانک های ایرانی ( تمامی بانک چه بخش خصوصی چه دولتی)
  • ارائه برای ثبت انواع سندها
  • تأسیس و ثبت شرکت
  • امکان ادامه تحصیلات در داخل کشور
  • اقامت در ایران
  • انجام کارهای اقتصادی و تجاری
  • ایجاد نمایندگی توسط یک کشور خارجی در داخل ایران
  • پراخت مالیات و انجام کارهای مربوط به دارایی
  • وارد کردن کالا های مجاز از سایر کشورها
  • دریافت ویزا
  • ارائه جهت حضور در آزمون های سراسری مانند کنکور یا دانشگاه ها
  • دریافت گواهینامه رانندگی
  • اخذ بیمه

معمولا کد هایی که توسط افسران سفارت و اداره گذرنامه به صورت ۱۶ رقم با ارائه پاسپورت صادر می گردد، شناسه فراگیر است و با  کدی که در داخل کشور جهت انجام امورات دریافت می کنید، متفاوت است. کد فراگیر را می توان از طریق اداره مربوطه آن دریافت کرد که به طور معمول یا ۹ و یا ۱۲ رقم دارند (تعداد رقم های کد اصلا مطرح نیست و تمامی آن ها یک کارایی را دارند.). برخی از انواع کارهایی که نیازمند به اخذ کدفراگیر هستند، شامل موارد زیر می شود:

کد فراگیر شرکتی:

هر شرکت برای به ثبت رساندن فعالیت های خود در داخل کشور باید کد فراگیر شرکتی را اخذ نمایند.

کد فراگیر حساب بانکی:

اتباع غیر ایرانی تنها در صورت دریافت کدفراگیر قادر به افتتاح حساب بانکی هستند. ( این  افراد باید شناسه را زمینه مدارک اقامتی خود نمایند.)

کد فراگیر مالیاتی:

تبعه غیر ایرانی برای انجام کارهای مالیاتی و دارایی در داخل کشور، باید به سامانه کل اداره مالیات مراجعه کند.

نکته: هرفرد تنها قادر به دریافت یک کد فراگیر است و در صورت مفقود شدن یا ثبت نام دوباره در جهت دریافت، مجددا همان کد قبلی را دریافت می نمایند.

مدارک مورد نیاز جهت دریافت کد فراگیر

مدارک مورد نیاز جهت دریافت کد فراگیر برای اشخاص حقیقی و حقوقی دارای تفاوت هایی است. لذا به بررسی هردو خواهیم پرداخت:

شخص حقیقی

  • تصویر پاسپورت فرد متقاضی
  • عکس پرسنلی از شخص

شخص حقوقی

  • کپی آگهی تأسیس شرکت خارجی که دارای نام شرکت در کشور ثبت شده، شناسه ثبتی همراه با تاریخ دقیق، نوع شرکت، زمینه فعالیت، آدرس دقیق و شماره تلفن مکان شرکت و بارگزاری کلیه مدارک شرکت در جهت ثابت نمودن ثبت قانونی آن است.

اخذ کد فراگیر

 

اخذ کد فراگیر

برای اخذ کد فراگیر باید به سامانه مربوط به آن مراجعه کرده و با وارد کردن اطلاعات به صورتی دقیق، آن را تأیید نموده و ثبت نام کنید. در گام بعدی برای شما یک شماره دیگر که به آن کدرهگیری می گویند از طرف سامانه ارسال می شود که از طریق آن می توانید از صدور کد فراگیر خود مطلع شوید. پس از گذشتن مدت زمانی کد فراگیر شما هم در سامانه ابلاغ و هم به شماره تلفن شما ارسال می شود. این موضوع را در خاطر داشته باشید که یاداشت کردن کد رهگیری یا فراگیر در مکانی مشخص، امری الزامی محسوب می شود. زیرا، در صورت فقدان آن ها، روند دستیابی مجدد قدری دشوار است.

زمان دریافت کدهای فراگیر بسته به وجود نداشتن هیچ مشکلی در مدارک ارسالی شما، متغییر است و با توجه به نوع مدارک و زمان مراجعه به سامانه از چندین ساعت تا سه روز کاری به طول می انجامد. در نظر داشته باشد که در صورت وجود مشکل و تأیید نشدن مدارک باید ایراد را برطرف کرده و مجددا اقدام نمایید که قدری زمان بر می شود.

نکاتی که در رابطه با کد فراگیر

در رابطه با دریافت کدفراگیر ممکن است که برای شما سوالاتی مطرح شود که در این بخش تا حد امکان به آن ها پاسخ خواهیم داد.

-در صورت فراموشی یا مفقود شدن کد فراگیر خود، می توانید مجددا در این زمینه ثبت نام کرده و آن را دریافت کنید. ناگفته نماند کد جدید نیز دقیقا مشابه قبلی است.

– کدهای فراگیر دارای تاریخ اعتبار خاصی نیستند و تا وقتی که اطلاعات شما دچار تغییرات نشده است، معتبر هستند.

– برای افراد زیر ۱۸ سال که قصد دریافت کد فراگیر را دارند، باید کپی صفحه اول و صفحه ای که اطلاعات مربوط به آن ها نوشته شده است را از پاسپورت سرپرست او ارايه داد.

– برای انجام دادن هر کاری نیاز به دریافت کدفراگیر نخواهید داشت و تنها با ارائه کد قبلی می توانید تمامی کارهای اداری خود را انجام دهید.

– برخی از شرکت ها و ادارات کدهای کمتر از ۱۲ رقم را قبول ندارند، پس دارندگان کد فراگیر ۹ رقمی برای انجام کارهای خود توسط آن ها، باید اقدام به دریافت شماره ۱۲ رقمی خود نمایند.

-هر فرد حقیقی یا حقوقی باید به صورت مجزا اقدام به دریافت کد فراگیر خویش نماید. زیرا، هر کد منحصر به یک نفر است و فرد دیگر از آن نمی تواند استفاده کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن